Produkty surowe - steki

Steki sezonowane na sucho

IMG_5670.heic

Porterhouse

stek ten podobnie jak t- bone składa się z rostbefu i większego kawałka polędwicy rozdzielony kością w kształcie litery T, dojrzewający około 30 dni, waga około 750g 

Tomahawk 

stek z antrykotu z długą kością żebrową dojrzewający  na sucho około 30 dni, waga około 850 g 

IMG_5680.heic
IMG_5459.heic

T- bone

stek składający się z polędwicy i rostbefu rozdzielony kością w kształcie litery T dojrzewający na sucho około 30 dni, waga około 700 g

New York 

stek z rostbefu z kością sezonowany na sucho około 30 dni, waga około 650 g 

IMG_5662.heic
IMG_5675.heic

Antrykot z/k 

stek z antrykotu z kością sezonowany na sucho około 30 dni, waga około 1 kg

Steki sezonowane na mokro

sławomir_kłuciejasz-0017-3500px-2.jpg

Tomahawk 

stek z antrykotu z długą kością żebrową dojrzewający min. 14 dni, waga około 1,6 kg 

Produkt dostępny na indywidualne zamówienie!(kontakt mailowy)

Rib - Eye

starannie wyselekcjonowany stek z jałówki ze środkowej części dojrzewającego antrykotu około 30 dni, waga około 350 g 

sławomir_kłuciejasz-0005-3500px-2.jpg
sławomir_kłuciejasz-0010-3500px-2.jpg

Rostbef

stek z rostbefu b/k z jałówki, dojrzewający około 30 dni, waga około 325 g

Antrykot

stek z antrykotu b/k z jałówki, dojrzewający około 30 dni, waga około 350 g

sławomir_kłuciejasz-0001-3500px-2.jpg

T- bone

Stek składający się z polędwicy i rostbefu rozdzielony kością w kształcie litery T dojrzewający min. 14 dni, waga około 500 g

Produkt dostępny na indywidualne zamówienie!(kontakt mailowy)

Polędwica

Stek z polędwicy, dojrzewający około 30 dni, waga około 260 g 

Produkty surowe

sławomir_kłuciejasz-0024-3500px-2.jpg

Burger Premium

200 g zmielonego antrykotu

Burger Standard

200 g zmielonego karku wołowego w 80% i 20% tłuszczu wołowego 

IMG_3773_edited.jpg
IMG_2457_edited.jpg

Ligawa albo Polędwica

przygotowane mięso na tatar wołowy, waga 150 g 

Łopatka wołowa

mięso na gulasz
(kostka), waga 500 g

IMG_2661.heic

Żebera wołowe

cześć mięsa wołowego otaczająca dolny odcinek żeber. Doskonałe do pieczenia w niskiej temp., waga około 1 kg

Produkt dostępny na indywidualne zamówienie!(kontakt mailowy)

Pikania

cześć mięsa wołowego znajdująca się w okolicy zadu bydła. Krucha, soczysta doskonała do grillowania w formie steków

Produkt dostępny na indywidualne zamówienie!(kontakt mailowy)

IMG_2845.HEIC
IMG_4332.heic

Flank Steak

Łata wołowa 

element półtuszy wołowej uzyskany po wycięciu odcinka żebra tkanki łącznej i tłuszczowe. Mięso delikatne o wyraźnej strukturze włókien, waga między

500 – 800 g

Produkt dostępny na indywidualne zamówienie!(kontakt mailowy)

Policzki wołowe

delikatne fragmenty mięsa wołowego, charakteryzujące się intensywnie wyczuwalną kleistością,

waga 0,5 kg

Produkt dostępny na indywidualne zamówienie!(kontakt mailowy)

IMG_4460.heic
IMG_0091_edited.jpg

Polędwica wołowa 

- w całości

waga jeden polędwicy waha się pomiędzy 2.0 kg a 2.2 kg

Produkty gotowe

IMG_2468.jpg

Pastrami

Peklowany w solance przez okres 7 dni mostek wołowy, zostaje doprowadzony do osuszeniu. Kolejnym krokiem jest staranne natarcie mięsa autorską mieszanką przypraw i ziół, a następnie poddanie go procesowi wędzenia w czasie siedmiu godzin drzewem olcha 
i wiśnia. Po odparowaniu, zostaje cienko pokrojony w plastry. Efektem tej pracy jest delikatne kruche, mięso, który rozpływa się w ustach.

Waga 250 g (Produkt podgrzać na parze przez 10 minut przed spożyciem)

IMG_2327.jpg

Smoked Roast Beef

Peklowany w solance przez okres 7 dni rostbef, po odpowiednim osuszeniu zostaje poddany procesowi wędzenia do uzyskania odpowiedniej temperatury. Następnie wołowinę grillujemy na wysokiej temperaturze w celu uzyskania dodatkowych walorów smakowych. Po zakończeniu tych procesów mięso kroimy w plastry. Waga 250 g

Beef Jerky 

marynowane, a następnie suszone w niskiej temp. przez 24 godziny 
kawałki wołowiny o smaku miód i pieprz, waga 70 g

IMG_2355.jpg
IMG_3764.heic

Smoked Pulled Beef

Wędzony mostek wołowy w czasie sześciu godzin drzewem olcha 
i wiśnia. Następnie duszony w piecu przez osiem godzin. Zostaje poszarpany. Efektem tej pracy jest delikatne, soczyste oraz kruche mięso, które rozpływa się w ustach.

Waga 200 g (Produkt podgrzać na parze przez 10 minut przed spożyciem)

Beef Jerky 

marynowane, a następnie suszone w niskiej temp. przez 24 godziny kawałki wołowiny o smaku limonka i imbir, waga 70 g

IMG_2370.jpg

Dodatki

IMG_2417.jpg

Sos BBQ 

Sos na bazie wędzonej śliwki i whisky, 200 ml

IMG_2384.jpg

Sos Pickled Habanero 

bardzo ostry sos z kiszonych czerwonych papryk habanero, 100 ml

IMG_3899.HEIC

Sos Rosyjski

Sos na bazie majonezu, chrzanu oraz musztardy dijon i francuskiej, waga 200 g

IMG_2342.jpg

Sól wędzona

wędzona naturalnym dymem sól płatkowana maldon, waga 70 g