Produkty surowe - steki
Steki sezonowane na sucho

Porterhouse
stek ten podobnie jak t- bone składa się z rostbefu i większego kawałka polędwicy rozdzielony kością w kształcie litery T, dojrzewający około 30 dni, waga około 750g
Tomahawk
stek z antrykotu z długą kością żebrową dojrzewający na sucho około 30 dni, waga około 850 g


T- bone
stek składający się z polędwicy i rostbefu rozdzielony kością w kształcie litery T dojrzewający na sucho około 30 dni, waga około 700 g
New York
stek z rostbefu z kością sezonowany na sucho około 30 dni, waga około 650 g


Antrykot z/k
stek z antrykotu z kością sezonowany na sucho około 30 dni, waga około 1 kg
Steki sezonowane na mokro

Tomahawk
stek z antrykotu z długą kością żebrową dojrzewający min. 14 dni, waga około 1,6 kg
Produkt dostępny na indywidualne zamówienie!(kontakt mailowy)
Rib - Eye
starannie wyselekcjonowany stek z jałówki ze środkowej części dojrzewającego antrykotu około 30 dni, waga około 350 g


Rostbef
stek z rostbefu b/k z jałówki, dojrzewający około 30 dni, waga około 325 g
Antrykot
stek z antrykotu b/k z jałówki, dojrzewający około 30 dni, waga około 350 g


T- bone
Stek składający się z polędwicy i rostbefu rozdzielony kością w kształcie litery T dojrzewający min. 14 dni, waga około 500 g
Produkt dostępny na indywidualne zamówienie!(kontakt mailowy)
Polędwica
Stek z polędwicy, dojrzewający około 30 dni, waga około 260 g

Produkty surowe

Burger Premium
200 g zmielonego antrykotu
Burger Standard
200 g zmielonego karku wołowego w 80% i 20% tłuszczu wołowego


Ligawa albo Polędwica
przygotowane mięso na tatar wołowy, waga 150 g
Łopatka wołowa
mięso na gulasz
(kostka), waga 500 g


Żebera wołowe
cześć mięsa wołowego otaczająca dolny odcinek żeber. Doskonałe do pieczenia w niskiej temp., waga około 1 kg
Produkt dostępny na indywidualne zamówienie!(kontakt mailowy)
Pikania
cześć mięsa wołowego znajdująca się w okolicy zadu bydła. Krucha, soczysta doskonała do grillowania w formie steków
Produkt dostępny na indywidualne zamówienie!(kontakt mailowy)


Flank Steak
Łata wołowa
element półtuszy wołowej uzyskany po wycięciu odcinka żebra tkanki łącznej i tłuszczowe. Mięso delikatne o wyraźnej strukturze włókien, waga między
500 – 800 g
Produkt dostępny na indywidualne zamówienie!(kontakt mailowy)
Policzki wołowe
delikatne fragmenty mięsa wołowego, charakteryzujące się intensywnie wyczuwalną kleistością,
waga 0,5 kg
Produkt dostępny na indywidualne zamówienie!(kontakt mailowy)


Polędwica wołowa
- w całości
waga jeden polędwicy waha się pomiędzy 2.0 kg a 2.2 kg
Produkty gotowe

Pastrami
Peklowany w solance przez okres 7 dni mostek wołowy, zostaje doprowadzony do osuszeniu. Kolejnym krokiem jest staranne natarcie mięsa autorską mieszanką przypraw i ziół, a następnie poddanie go procesowi wędzenia w czasie siedmiu godzin drzewem olcha
i wiśnia. Po odparowaniu, zostaje cienko pokrojony w plastry. Efektem tej pracy jest delikatne kruche, mięso, który rozpływa się w ustach.
Waga 250 g (Produkt podgrzać na parze przez 10 minut przed spożyciem)

Smoked Roast Beef
Peklowany w solance przez okres 7 dni rostbef, po odpowiednim osuszeniu zostaje poddany procesowi wędzenia do uzyskania odpowiedniej temperatury. Następnie wołowinę grillujemy na wysokiej temperaturze w celu uzyskania dodatkowych walorów smakowych. Po zakończeniu tych procesów mięso kroimy w plastry. Waga 250 g
Beef Jerky
marynowane, a następnie suszone w niskiej temp. przez 24 godziny
kawałki wołowiny o smaku miód i pieprz, waga 70 g


Smoked Pulled Beef
Wędzony mostek wołowy w czasie sześciu godzin drzewem olcha
i wiśnia. Następnie duszony w piecu przez osiem godzin. Zostaje poszarpany. Efektem tej pracy jest delikatne, soczyste oraz kruche mięso, które rozpływa się w ustach.
Waga 200 g (Produkt podgrzać na parze przez 10 minut przed spożyciem)
Beef Jerky
marynowane, a następnie suszone w niskiej temp. przez 24 godziny kawałki wołowiny o smaku limonka i imbir, waga 70 g

Dodatki

Sos BBQ
Sos na bazie wędzonej śliwki i whisky, 200 ml

Sos Pickled Habanero
bardzo ostry sos z kiszonych czerwonych papryk habanero, 100 ml

Sos Rosyjski
Sos na bazie majonezu, chrzanu oraz musztardy dijon i francuskiej, waga 200 g

Sól wędzona
wędzona naturalnym dymem sól płatkowana maldon, waga 70 g