Boeuf Stroganow

Boeuf Stroganow

zupa w polędwicy wołowej

Składniki:

500 g polędwicy wołowej z Regional Beef

150 g ogórki kiszone

250 g pieczarki

150 g koncentrat pomidorowy

3 cebule

0,5 l bulionu

papryka słodka 3 łyżeczki

papryka ostra 2 łyżeczki

szczypta maki, pieprzu, soli

olej

Sposób przygotowania:

Mięso oprószyć mąką i mocno podsmażyć na oleju, dodać cebule, pieczarki, dodać koncentrat pomidorowy i paprykę słodka i ostrą, zalać bulionem gotować 10 - 15 min. do miękkości, dodać ogórki, doprawić solą i pieprzem

ŻEBRA WOŁOWE Low & Slow 

Żebra wołowe Low & Slow 

Długo pieczone żebra wołowe w suchej marynacie BBQ!

Składniki:

2 kg żebra wołowego z Regional Beef

100 g musztarda Dijon

200 g przyprawy Dry Rub BBQ - już wkrótce dostępna na naszej stronie!

100 g soli 

2 l  wody

Sposób przygotowania:

Przygotowujemy solankę 5% mieszamy solę z wodą, wrzucamy do przygotowanej solanki żebra wołowe na 8 godzin.  Po wyciągnięciu osuszamy je ręcznikiem papierowym. Smarujemy żebra musztardą (dokładnie) i obficie obsupujemy przyprawą. Wrzucamy przyprawione żebra do pieca o temperaturze 120 stopni C na dwie i pół godziny. Wyciągamy żebra z pieca, zawijamy je w pergamin, a  następnie w folie aluminiową i znowu wkładamy żebra do pieca o temperaturze 120 stopni na około 2 i pół godzin ( do miękkości

IMG_9078.heic
IMG_9086_edited.jpg
IMG_9093_edited.jpg
IMG_9113_edited.jpg

RUBEN SANDWICH 

IMG_2646.HEIC

Ruben Sandwich

Jeden z najpopularniejszych "street food" w Nowym Jorku!

Kanapa z pastrami, sosem rosyjskim, serem cheddar i piklami

Składniki:

2 kromki chleba pszenno-żytniego 

150 g pastrami 

2 łyżki sosu rosyjskiego 

kilka plastrów sera cheddar

ulubione pikle 

Sposób przygotowania:

pastrami podgrzewamy na parze około 10 minut w tym czasie grillujemy kromki chleba. Po z grillowaniu każdej ze stron, chleb smarujemy sosem rosyjskim. Podgrzane pastrami nakładamy na chleb, następnie plastry sera i pikle.

SMOKED PULLED BEEF

Smoked Pulled Beef

Burger z szarpanym wędzonym mostkiem wołowym

Składniki:

bułka do burgera

150 g szarpanego, wędzonego mostka wołowego

2 łyżki sosu rosyjskiego

2 łyżki sosu Smoked Plum BBQ

liść sałaty

kilka plastrów sera cheddar

ulubione pikle

Sposób przygotowania:

grillujemy bułkę w tym czasie podgrzewamy szarpany mostek w oryginalnym naszym opakowaniu w mikrofali około 3 minut lub na parze. Smarujemy bułkę sosem rosyjskim górną część dolna zaś sosem Smoked Plum BBQ. Kładziemy sałatę, póżniej podgrzane mięso, ser cheddar, a na koniec przykrywamy ją drugą częścią bułki.

 

BE4A8DAF-4A6E-463A-9CEE-E7FB1BF5AB0B.JPG

TATAR Z POLĘDWICY/LIGAWY

IMG_3823.HEIC

Tatar 

Tatar z siekanej polędwicy wołowej/ligawy

Składniki:

posiekana polędwica/ligawa 150 g

łyżka drobno posiekanej szalotki

łyżka drobno siekanych grzybów w zalewie octowej

łyżka siekanych ogórków konserwowych

oliwa z oliwek

1 szt grzanka

1 szt żółtko

kapary

sól

pieprz

Sposób przygotowania:

wyjmujemy posiekanego tatara z worka, dodajemy po pół łyżki ogórka, szalotki oraz grzybów następnie mieszamy z mięsem. Pod koniec dodajemy łyżkę oliwy z oliwek oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Formujemy tatara i układamy go na talerzu, resztę dodatków kładziemy obok. Podgrzewamy grzankę.